Curs Bàsic de Cures Pal·liatives

09 - 25 Nov 2021
Precio:180 €
24 plazas
Virtual
Inscríbete
 • La creixent complexitat en el maneig dels pacients que afronten malalties en situació avançada i/o final de vida, requereix que els professionals de la salut tinguin una capacitació bàsica respecte al maneig de símptomes, habilitats en comunicació amb pacient i família, aspectes ètic-legals i cures essencials.

  Tot això és essencial per a donar resposta a les necessitats que pacient i família van presentant de manera continuada i canviant durant tot el procés de la malaltia.

  També les malalties d’evolució crònica presenten situacions de maneig complex, especialment quan s’apropa el final de vida i els equips no disposen d’unitats de Cures Pal·liatives especialitzades amb qui puguin compartir l’atenció o derivar a aquests pacients. Per això, els professionals d’ entorns assistencials com atenció primària, residències i sociosanitaris necessites aquesta formació, la qual no s’ ha instaurat de manera reglada en la formació de grau ni de postgrau.

  La possibilitat d’ oferir un curs bàsic en l’ àmbit de l’ atenció pal·liativa que inclogui a tot l’equip multidisciplinari, donat que és impartit per tots els membres d’un equip de cures pal·liatives (infermera, metge, treball social, psicòleg) permet als estudiants connectar amb les seves pròpies vivències i necessitats i contrastar-les amb els docents així com els altres estudiants, simulant la pràctica clínica diària i permetent que puguin aplicar-se de forma immediata els coneixements i experiències adquirides.

 • Conèixer les necessitats de les persones i el seu entorn en situació de malaltia avançada i/o al final de la vida.

  Identificar les bases de l’abordatge del control de símptomes en cures pal·liatives

  Diferenciar les eines més útils del procés d'informació i comunicació de males notícies.

  Organitzar l’atenció a la família

  Descriure factors d'impacte emocional i de dol.

  Detectar que l’organització de recursos i el treball en equip dels professionals  son una eina en la consecució dels objectius dels pacients. 

 • Professionals de la Salut interessats en conéixer els principis básics de les Cures Pal·liatives.

 • El curs té una durada prevista de 24 hores, i consta de classes magistrals i tallers amb casos pràctics, distribuides en 6 sessions de 4 hores cada una.

  S'impartirà de forma no presencial síncrona dins dels cursos d' e-oncología (via ZOOM).

  A cada sessió hi haurà interacció amb els assistents en directe a travès del xat amb la persona que estigui impartint la sessió.

   Per tal d'obtenir el certificat d´aprofitament, l'assistència al curs és obligatòria en un 80%.

  Es podrà accedir a les presentacions dels/les professors/es a través d'aquest mateix campus virtual.

 • Dates 9,11,16,18,23,25 de novembre

  Dimarts i dijous de 15:30h a 19:30h (CET)

 • Activitat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (Sistema Nacional de Salut)

 • Professionals de l’ICO i altres equips de referència en Cures Pal·liatives

Inscríbete
Tu suscripción al boletín se ha realizado correctamente.
Te has dado de baja de la suscripción correctamente.
Tu solicitud se ha tramitado correctamente. En breve recibirás un mensaje de correo electrónico con instrucciones para completar la suscripción. Si no encuentras este correo, por favor revisa la carpeta de SPAM.